The Curiously Strong UKScrappers.
 
 
 


Chain link 1

by elainevking

July2020 _ ABC _ XL

by new2this

July monthly challenge

by new2this

July 2020 Monthly

by alison 2

You are my Sunshine

by Mary Buttons

Donate with PayPal to help keep UKS online!



Go Back   UKScrappers > Forum > Special Forums > Silhouette/Craft Robo Forum > Silhouette/Craft Robo Chat

Notices

Charmed Cards & Crafts banner

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
  1. #1
    Dedicated Scrapper
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    england
    Posts
    18
    View Gallery

    Trader Rating: (0)
    Thanked 5 Times in 2 Posts

    very along cutting times

    Hello.
    It's probably something I'm doing wrong but it takes a real long time to cut out my design.
    I make the design in Photoshop, then load it into inkscape and save as a .Daf file
    It open in robo master and looks like a simple outline.
    edit: im trying to cut vinyl and because of the time its taking and all the moving about it moves the vinyl on the cut sheet rendering it useless

    Thanks for any input and ideas as to what can make it cut quicker
    Last edited by Gary Q; 28-06-2020 at 04:50 PM.

  2. #2
    Super Moderator scrapdolly's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    I live in a dreamworld most of the time
    Posts
    6,617
    View Gallery

    Trader Rating: (14)
    Thanked 525 Times in 440 Posts
    Hi Gary and welcome. I am afraid I cannot answer the question but hopefully others will be able to

  3. #3
    Dedicated Scrapper
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    england
    Posts
    18
    View Gallery

    Trader Rating: (0)
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by scrapdolly View Post
    Hi Gary and welcome. I am afraid I cannot answer the question but hopefully others will be able to
    me too, i have tried a few things and nothing changes.
    i used to have a big cutter years ago and it would have taken seconds to cut what im trying to cut not 15 minutes

  4. #4
    Dedicated Card Maker - Limited Sponsor - Shirley Anne's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Sheffield
    Posts
    2,373
    View Gallery

    Trader Rating: (0)
    Thanked 95 Times in 92 Posts
    I haven’t used Inkscape for ages but I remember that when saving to dxf format which I assume is what you are referring to it created lots of nodes which would slow down cutting. Have you tried using silhouette studio as that has a simplify tool to reduce the number of nodes. I don’t think you’ll find many people on here use Robomaster any more as it is no longer supported.

  5. #5
    Dedicated Scrapper
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    england
    Posts
    18
    View Gallery

    Trader Rating: (0)
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by Shirley Anne View Post
    I haven’t used Inkscape for ages but I remember that when saving to dxf format which I assume is what you are referring to it created lots of nodes which would slow down cutting. Have you tried using silhouette studio as that has a simplify tool to reduce the number of nodes. I don’t think you’ll find many people on here use Robomaster any more as it is no longer supported.
    i have tried to cut through inkscape it sees my cutter but wont cut, i will try find silhouetts studio, im only using robomaster as it came with the machine and you would expect it to be the software of choice..

  6. #6
    Dedicated Scrapper
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    england
    Posts
    18
    View Gallery

    Trader Rating: (0)
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by Shirley Anne View Post
    I haven’t used Inkscape for ages but I remember that when saving to dxf format which I assume is what you are referring to it created lots of nodes which would slow down cutting. Have you tried using silhouette studio as that has a simplify tool to reduce the number of nodes. I don’t think you’ll find many people on here use Robomaster any more as it is no longer supported.
    silhouette studio wont run on my windows 7 :-(

  7. #7
    Dedicated Scrapper Neries's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Wales
    Posts
    1,660
    View Gallery

    Trader Rating: (2)
    Thanked 38 Times in 38 Posts
    Quote Originally Posted by Gary Q View Post
    silhouette studio wont run on my windows 7 :-(
    Gary it should. I have used Studio first with my Craft Robo with Windows XP in 2010, then with Vista and my original Cameo in 2012. Studio still runs on my laptop with Vista.

    Did you download the right version? There is one for 32bit computers and another for 64bit computers which I now use with Windows 10. A couple of years ago I downloaded the Mac version by mistake.

  8. #8
    Dedicated Scrapper
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    england
    Posts
    18
    View Gallery

    Trader Rating: (0)
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    i get this when installing the version for 64bit win7 which is what im running

    Module C:\Program Files (x86)\Silhouette America\Silhouette Studio\srt_thumb_provider_x86.dll failed to register. HRESULT-2147024770. Contact your support personnel

    if i click ignore i then get "the program cannot start because api-ms-win-core-crt-l1-1-0.dll is missing" i have tried to install that dll file with no joy

    the cutter will not work from inkscape...it sees it in the setting but after you have pressed cut it does nothing

  9. #9
    Dedicated Scrapper
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    england
    Posts
    18
    View Gallery

    Trader Rating: (0)
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    i could have a problem with service pack 1 i have been busy trying to update all evening....SP1 will not install , currently running hotfix software from windows.
    still cant see why Inkscpape wont let me cut from it :-(

  10. #10
    Dedicated Scrapper Neries's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Wales
    Posts
    1,660
    View Gallery

    Trader Rating: (2)
    Thanked 38 Times in 38 Posts
    Gary have you tried downloading and installing the Studio 32bit version?

    Alternatively download a legacy version (older versions). See attachment on where to click to find them.
    Attached Images Attached Images

  11. #11
    Dedicated Scrapper DJG's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    EAST SUSSEX
    Posts
    16,555
    View Gallery

    Trader Rating: (25)
    Thanked 81 Times in 80 Posts
    There's a simplify tool in Inkscape too Shirley. I agree about not many if any use Robomaster any more. Microsoft ended support for Windows 7 five years ago

  12. #12
    Dedicated Card Maker - Limited Sponsor - Shirley Anne's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Sheffield
    Posts
    2,373
    View Gallery

    Trader Rating: (0)
    Thanked 95 Times in 92 Posts
    Quote Originally Posted by DJG View Post
    There's a simplify tool in Inkscape too Shirley. I agree about not many if any use Robomaster any more. Microsoft ended support for Windows 7 five years ago
    Thanks Doreen I couldn't remember as I haven't used Inksape for ages

  13. The Following Users Like This Post

    DJG (29-06-2020)

  14. #13
    Dedicated Scrapper
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    england
    Posts
    18
    View Gallery

    Trader Rating: (0)
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by Neries View Post
    Gary have you tried downloading and installing the Studio 32bit version?

    Alternatively download a legacy version (older versions). See attachment on where to click to find them.
    sorry for delay i have been really trying to fix me errors to get pc upto date and no matter what i cannot fix them, i shall try the older versions. robocut will see the file i made in inkscape as .dxf and cut it (long time) but inkscape wont cut the same .dxf file it sees the cutter but nothing happens
    i shall try one of those older versions of SS

  15. #14
    Dedicated Scrapper
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    england
    Posts
    18
    View Gallery

    Trader Rating: (0)
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by DJG View Post
    There's a simplify tool in Inkscape too Shirley. I agree about not many if any use Robomaster any more. Microsoft ended support for Windows 7 five years ago
    simpifyer makes if look horrible i saw that and tried it :-(

  16. #15
    Dedicated Scrapper
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    england
    Posts
    18
    View Gallery

    Trader Rating: (0)
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    hopefully i have attached a screen grab of what im trying to cut


    cutsample.JPG

+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Crafts 4 Eternity Country View Crafts Graphtec UK Papermaze wowvow
Memories & Photos
Graphtec UK banner

Click HERE for additional Sponsors


All times are GMT +1. The time now is 02:41 PM.

Search
The Library (& FOTW)
Blog Bits Archive
Facebook Page

Challenge & Class Links

Weekly: Team Challenge
House Challenge
Card Challenge
SNAP Photo Challenge
Simple Recipes
Project Life (& Printables)
Scrap Like You Mean It Reboot

Charmed Cards & Crafts sky

Latest Group Posts
The Green Buttons' House
GB Challenge July 13th 2020
by alison 2
Yesterday 06:58 PM Go to last post
Declutter Your Home
Declutter Gently in 22020
by ruth
18-06-2020 02:53 PM Go to last post
The ADVENTurers 2017
Christmas day
by kimmie_35
07-01-2018 10:37 PM Go to last post
The ADVENTurers 2016
On Christmas Day ...
by lebosi
29-12-2016 03:55 PM Go to last post
Ali Edward's December Daily
December Daily 2016
by beanpole
04-12-2016 10:30 AM Go to last post
The ADVENTurers 2015
On Cristmas Day, Santa gave me ....
by Natoni
28-12-2015 07:16 PM Go to last post
View All Groups



Graphtec Sky